Timo Sotikoff Tasapainoa talouteen ja yhteiskuntaan

Helsingin valtuuston valtapuolueet Malmin lentokentän asuinrakentamisen kannalla

Helsingin uuden yleiskaavan hyväksymisen yhteydessä lokakuussa 2016 Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti myös Malmin lentokentän kaavoituksesta asuinalueeksi. Yksimielisesti asuinrakentamisen puolesta äänestivät SDP ja vasemmistoliitto. Vihreiden 19 kaupunginvaltuutetusta vain yksi äänesti rakentamista vastaan. Kokoomusvaltuutetuista myöskin selkeä (n.80%) enemmistö oli asuinrakentamisen puolella. Pormesteriehdokkaista ainakin Jan Vapaavuori (Kok), Anni Sinnemäki (vihr), Tuula Haatanen (SDP) sekä Paavo Arhinmäki (vas) kannattavat myös Helsingin veronmaksajille jättikalliiksi käyvää asuinrakentamista.

On tehty laskelmia, että pelkästään rakennettavalle alueelle tarvittavien teräspaalujen hinta yksistään olisi n.2 000 000 000 euroa (2 miljardia)! Ja tässä laskelmassa ei siis ole mitään muita operatiivisia ja toiminnallisia kuluja, ainoastaan paalujen hinta. Toisekseen, poiskuskattavaa ongelmamaata syntyisi äärettömän suuri määrä, ja sille ei olisi mitään tiedossa olevaa loppusijoituspaikkaa. Kolmanneksi, uusi pienlentokenttä olisi rakennettava jonnekin lähistölle, mistä syntyisi merkittävät lisäkustannukset. Tämän kaiken Helsinki hoitaisi jonka jälkeen rakennuttajagrynderit pääsisivät valmiille rahastusapajille. Myös alueen monilukuiset ja työllistävät yritykset kärsisivät Malmin lentokentän lopettamisesta.

Tämä tilanne äänestäjän on syytä ottaa laajasti huomioon kuntavaalien yhteydessä- eli haluatko antaa mandaatin näille puolueille Kokoomus, SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto, jotka laajasti ajavat Malmin lentokentän asuinrakentamista kuntalaisten vastaaman tuhokalliin miljardirahoituksen kautta. Itsenäisyyspuolueen kuntavaaliehdokkaiden kanta päinvastoin on vahvasti Malmin lentokentän asuinrakentamista vastaan. Rakennuskelpoista maata kaavoitettavaksi löytyy kyllä muualta asuinrakentamisen tarkoitukseen käytettäväksi, kun poliittista tahtoa on. Rakentamistarkoitukseen on syytä perustaa voittoatavoittelematonta ja kunnallisesti omistettua, laatuvalvottua asuntotuotantoa.

Eli äänestäjä, mieti kaksi kertaa kenelle kuntavaaleissa äänesi annat- nykyisille valtapuolueille jotka tulevallakin kunnanvaltuustokaudella tulevat ajamaan lentokenttäalueen ylikallista asuinrakentamista, vaiko Itsenäisyyspuolueelle, joka kuntavaaliohjelmassaan kannoittuu asumiseen kuntalaisen perusoikeutena: Asuntojen tuottajien ja pankkien ehdoilla toteutettavasta asunto- ja tonttipolitiikasta on siirryttävä asunnontarvitsijoiden, siis maksajien, ehdoilla tapahtuvaan asuntojen rakentamiseen. Asuntopolitiikka on muutettava sellaiseksi, ettei se automaattisesti johda rakenteelliseen korruptioon, eikä kohoaviin tonttien taikka asuntojen hintoihin. 

Kaupunginvaltuuston puolueiden äänestyskäyttäytyminen Malmin lentokenttää koskien on nähtävissä täältä:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448818-nain-valtuusto-aanesti-m...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Helsingin valtuuston valtapuolueet Malmin lentokentän asuinrakentamisen kannalla

Ooo

Valtuustossa on muistaakseni 85 jäsentä, onko enää puoletkaan syntyperäisiä stadilaisia?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Voi hyvin olla että nykyisissä valtuustoryhmissä ei ole koko asiasta eikä mahdollisen rakennuttamisen järkyttävistä kustannuksista kokonaisymmärrystä, eikä myöskään kentän merkityksestä alueelle.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kannattaa äänestää kunnallisvaaleissa eliitin ilmailuharrastuksen edellytyksien turvaamiseksi.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Paljon, paljon halvemmaksi sekin tulee kuin miljardien hintalappu veronmaksajille mitä rakentamisesta ja sen seurauksista syntyisi. Nyt on ymmärrettävä kokonaisuus, se on tässä aivan oleellista.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Mikko ilmeisesti sinulla on tietoa paremminkin, minkälaisia trasselihousuja tuolla puuhailee?

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Osaatko sanoa, kuka on laskenut paalujen hinnaksi 2 mrd ?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Kyseessä on aihealuetta kattavasti tutkinut yksityishenkilö, virallista tutkimusta ei valitettavasti ole saatavilla, ainakaan vielä.

Käyttäjän jarmonieminen kuva
Jarmo Nieminen

Taidan tietää lähteen. On vedetty taikahatusta.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff Vastaus kommenttiin #8

Toimituksen poiminnat