Timo Sotikoff Tasapainoa talouteen ja yhteiskuntaan

IPU:n kuntavaaliohjelma: Päätösvalta lähelle, inhimillisyys etusijalle

Itsenäisyyspuolue tarjoaa kuntavaaleissa aidon vaihtoehdon nykyisille valtapuolueille, jotka ovat vieneet päätöksenteon kabinetteihin kauas kansalaisten ulottumattomiin ja perustaneet toimintansa puolueiden johtoryhmien ja puoluekurivallan betonoimiseen äänestäjien etujen kustannuksella.

Itsenäisyyspuolue haluaa muuttaa suuntaa ja ohjata vallankäyttöä kuntalaisten itsensä keskuuteen sekä varmistaa laadukkaat julkisesti tuotetut kunnallispalvelut kaikille vauvasta vaariin. Kun haluat uudenlaista päätöksentekoa ja avoimempaa yhteisten kunnallisten asioiden hoitamista, älä tyydy silloin vanhoihin puolueisiin.

Sinulla on valta- meillä on mahdollisuus-

IPU:n 12-kohtaisen kuntavaaliohjelman perusteesit näkyvät alla ja kuntavaaliohjelma kokonaisuudessaan on luettavissa täältä: http://ipu.fi/www/ipun-kuntavaaliohjelma/

 

1. Sote— hyvää hoitoa jokaiselle maksukyvystä ja iästä riippumatta 

2. Sitovat kansanäänestykset käyttöön

3. Maksuton koulutus turvaa tulevaisuutemme

4. Muu sivistystyö, kulttuuri ja urheilu ovat kuntalaisen henkireikä

5. Asuminen on perusoikeus

6. Lähiruokaa ja uusiutuvaa energiaa

7. Kiinteistöt, tiet ja kunnallistekniikka on pidettävä kunnossa

8. On vältettävä vastakkainasettelua maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä, mikä tarkoittaa kaikkien tasavertaista kohtelua

9. Julkisen liikenteen pitäisi olla aina käyttäjälle edullisempi kuin oman auton käyttäminen

10. Yrityksiä on kohdeltava tasapuolisesti esimerkiksi kunnan tekemissä hankinnoissa

11. Kaupunginosa– ja kylätoiminnan tukeminen on kunnan etu

12. Luottamushenkilöitä kahlitseva puolue– ja ryhmäkuri on tuomittavaa

 

Voit äänestää minua numerolla 875 Helsingin vaalipiirissä. Itselleni tärkeimmät osa-alueet ovat lapsiperheiden monipuolinen tuki ja kestävät resurssit kasvatukseen ja koulutukseen, laadukkaat julkisesti tuotetut sote- ja kulttuurilähipalvelut kaikille (pitkänäköisyys ja laatu huomiointiin myös kaikessa hankinnoissa), alueellisen päätös- ja vaikutusvallan ohjaaminen nykyistä aktiivisemmin lähiöiden ja kaupunginosan asukkaiden suuntaan, työllisyyden ja toimeentulon varmistaminen kaikille kuntalaisille sekä itsenäisen rahapolitiikan ja päätösvallan merkitys kuntaresursseissa näihin kaikkiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Olen vastaillut aktiivisesti mm.Ylen, HS:n ja avoinvaalikone.fi:n vaalikysymyksiin, käykäähän kurkkaamassa!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos pääset kunnanvaltuustoon niin miten aiot sieltä käsin edistää sitovia kansanäänestyksiä tai itsenäistä rahapolitiikkaa?

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Tekemällä suoran vaikuttamisen aloitteita ja pitämällä kanavaa aktiivisesti auki kuntalaisiin päin. Kunnat eivät tietenkään päätä valtion rahapolitiikasta, mutta tuon keskusteluun ylikansallisen euron merkityksen kuntien rahoitusvajeisiin. Myös keskustelua erilaisista paikallisvaluutoista voitaisiin avata, joitain toimivia malleja löytyy mm.Keski-Euroopasta.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Tärkeä asia kuntatasolla on myös maankäyttö ja kaavoitus, joilla Asumisen hintaan voidaan vaikuttaa. Helsingissä asumisen hinta on noussut järjettömyyksiin ja kaavoitus on lähtenyt rakennusfirmojen ja pankkien lyhytnäköisten etujen lähtökohdista, kun keskiössä pitäisi olla asukkaiden tarpeet.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Sosiaali-ja terveyspalvelut on tuotettava kunnallisesti, myös erikoissairaanhoito. Maakuntamalli karkottaisi tarpeelliset lähiterveyspalvelut keskuksiin ja kaventaisi kuntalaisen perusoikeuksia.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Julkisen liikenteen hintaa ei voi enää nostaa vaan päinvastoin tulee kääntyä maksuttomuuden suuntaan. Liikkumisen helpottaminen ja monipuolisen julkisverkoston ylläpito ylläpitää kaupunkikulttuuria ja elävöittää kaupungin taloutta.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Malmin lentokentän asuinrakentaminen olisi Helsingille järjettömän kallis projekti, sillä maan puhdistaminen vaatisi valtavia summia rahaa. Tämän jälkeen kovan rahan gryndereille olisi jälleen uusi latu auki asumisella rahastukselle. Kaiken lisäksi jonnekin pitäisi rakentaa uusi pienlentokenttä. Ei järjen häivääkään. Maata asuinrakentamiseen riittää kyllä muuallakin. Tarvitaan kunnallisesti laadukkaasti tuotettuja asuntoja asumisen hintakuplia puhkomaan.

Toimituksen poiminnat